Logistieke oplossingen

Bus is totaalleverancier in het ontzorgen van inkoop en voorraadbeheer. Als logistiek partner kan Bus helpen met KanBan-systemen, opslag- en voorraadsystemen, het indelen van het magazijn en het personaliseren van gereedschapssets of bevestigingsmateriaal. De inkoop en het voorraadbeheer van je MRO-artikelen wordt uit handen genomen met slimme logistieke oplossingen. Bekijk hieronder welke oplossingen er zijn. 

Voordelen:

  • Bestelgemak
  • Kostenbeheersing van MRO-artikelen
  • Reductie van voorraad en het aantal leveranciers
  • Optimalisatie van voorraadniveau en assortiment
  • Verminderde administratieve handelingen

KanBan Grijpvoorraden

Met de KanBan-oplossing beheert Bus de grijpvoorraden van jouw MRO-items. Hiermee wordt de efficiëntie verhoogd en de aantallen gereduceerd. Middels het KanBan-principe worden de voorraden aangevuld en ben je zeker van de juiste producten op het juiste moment. Bekijk hier welke voorraadbeheer oplossingen er nog meer zijn. 

KanBan oplossing
Smart Inventory Solution

Vendor Managed Inventory (VMI)

Geef het beheer van voorraden uit handen en verminder het aantal administratieve handelingen. Op basis van vooraf afgesproken aantallen, worden de voorraden aangevuld als deze op dreigen te raken. Hiermee bespaar je een hoop tijd en worden de voorraadkosten verlaagd. Bekijk hier welke VMI-oplossingen Bus aanbiedt.

Nachttransport

Bij Bus is het mogelijk om ’s nachts bestellingen af te laten leveren, zodat monteurs de volgende dag direct aan de slag kunnen. In samenwerking met NOX NightTimeExpress Netherlands, een gerenommeerde nachtdistributeur, is het mogelijk om orders die vóór 16:00 uur zijn vrijgegeven, de volgende morgen vóór 07:00 uur af te leveren. Wil jij bestellingen ook 's nachts geleverd krijgen? Neem contact op voor meer informatie. 

Bus voertuig

Milieuvriendelijke wisselkratten

Wil jij bestellingen geleverd krijgen in milieuvriendelijke wisselkratten? Vanaf een bepaalde bestelfrequentie maakt Bus gebruik van wisselbare kunststoffen kratten, gemaakt van gerecycled verpakkingsmateriaal. Na de bezorging worden de kratten van de vorige bestelling weer meegenomen. Op deze manier wordt onnodig verbruik van verpakkingsmateriaal tegengegaan. 

Klant specifieke afroepvoorraad- en etiketten 

Afhankelijk van de gemaakte afspraken, heeft Bus in het Logistiek Centrum in Zwolle de producten op voorraad die jij nodig hebt. Op deze manier garandeert Bus de snelste levertijd en bespaar je op bestel- en verzendkosten. Vanaf een bepaalde bestelhoeveelheid is het personaliseren van etiketten ook mogelijk. Benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? Neem contact op voor meer informatie. 

Voorraadmagazijn
Bus medewerker voert keuring uit

Compleet machinepakket

Bij de aanschaf van een industriële machine, zorgt Bus voor de levering van het volledige machinepakket, zodat de machine direct kan worden geïnstalleerd. Denk hierbij aan onderhoudsproducten, installatiehulpmiddelen en reserve-onderdelen. 

Duurzaam Logistiek Centrum

Een lage milieu-impact is voor Bus erg belangrijk. Daarom is het Logistiek Centrum CO2-neutraal en wordt er gewerkt met duurzame, moderne technologieën. Er wordt gebruik gemaakt van de moderne ‘Pick-to-light’ en ‘Voice Picking’ -technologie. Daarnaast zijn er geautomatiseerde liften waarin de voorraad efficiënt ligt opgeslagen. Dit is allemaal gericht op een duurzamer proces en een verbeterde kwaliteit van levering.

Bus Logistiek Centrum